november 2023

Precies drie jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van columns voor Nieuwsblad Heiloo. Wat betreft de onderwerpen kreeg ik een vrije hand: ik mocht schrijven over wat actueel was en ik zelf belangrijk vond, maar af en toe moest het wel over Heiloo gaan. Het schrijven van een column was voor mij een nieuwe uitdaging, aangezien ik daarvoor nog nooit een column had geschreven. Voor mij als fulltime schrijver was het ook een mooie oefening, omdat ik mijn gedachten binnen een beperkt aantal woorden duidelijk moest overbrengen. Het avontuur begon.

Heiloo bleef regelmatig terugkomen in mijn columns. Ik schreef over onderwerpen zoals de twee dorpscentra van Heiloo en het gebrek aan levendigheid daar op zondagen, nieuwe padelbanen en het hondenuitlaatbeleid in het Heilooërbos. Mijn meest omstreden column ging ook over ons dorp, namelijk over onze milieustraat. Na publicatie van de column werd de mailbox van Nieuwsblad Heiloo en die van mij overspoeld met reacties, niet allemaal even positief, maar gelukkig was dat een incident. Over het algemeen ontvang ik leuke reacties, zoals ‘Ik blader altijd door de krant op zoek naar je column, want die wil ik niet missen.’ Bij de slager en op verjaardagen hoor ik regelmatig opmerkingen in de trant van ‘leuk stukje weer van je over…’.

Verder heb ik geschreven over een breed scala aan onderwerpen, variërend van ons bezoek aan het WK in Qatar vorig jaar, nepotisme en het landelijke onderwijsbeleid tot diepere vraagstukken zoals de zin van ons bestaan. Ook het land waar ik ben opgegroeid, Moldavië, kwam regelmatig aan bod, vooral sinds het begin van de oorlog in Oekraïne.

Ik wil jullie blijven inspireren met mijn columns en daarom mijn vraag: ‘Waar zou jij in de toekomst iets over willen lezen? Welke onderwerpen interesseren jou?’ Laat het me weten via in**@ve**********.nl. Ik ben benieuwd!